Vacature Klantenservice Medewerker Liander

Deel deze case

Klantenservice Medewerker Liander (locatie Nijmegen)

Als klantenservice medewerker  van Liander beantwoord je vragen die in het algemeen te maken hebben met netbeheer. Bijvoorbeeld over het verplaatsen, verzwaren of verwijderen van een aansluiting. Je komt te werken voor Liander kleinverbruik Je behandelt ook klachten over het aansluitproces. Na verloop van tijd volgen er meerdere trainingen waarbij kennis wordt opgedaan met betrekking tot overige klantvragen.

Als klantenservice medewerker lever je een belangrijke bijdrage aan de tevredenheid van onze klanten over onze diensten. Je analyseert de klantvraag en zoekt naar een oplossing. Je doet dat in één keer goed en jouw manier van gesprekken voeren zorgt voor een hoge klanttevredenheid. Je neemt klanten serieus en handelt de vraag of het verzoek snel en goed af. Daar waar mogelijk los je de klantvraag of het klantverzoek zelf op. Wanneer nodig schakel je snel met collega’s en zorg je dat andere afdelingen hun afspraken nakomen. Jij doet wat je de klant hebt belooft en komt je afspraken na. Je hebt een hands-on mentaliteit en kunt goed omgaan met computers en verschillende systemen. Je houdt van klanten en contact via de telefoon. Nieuwsgierig geworden in een baan? Solliciteer Nu!

PCS

Even voorstellen, PCS is een snelgroeiend en dynamisch bedrijf dat zich richt op het ondersteunen van klantcontact, verkoop- en backoffice processen van bedrijven. Onze organisatie is gespecialiseerd in het efficiënt en effectief afhandelen van Customer Contact & Sales activiteiten. Onze opdrachtgevers zijn ervan verzekerd dat hun klanten en prospects snel, vakkundig en klantvriendelijk (telefonisch) te woord worden gestaan. Wij zijn constant op zoek naar nieuwe, geweldige medewerkers voor onze diverse projecten om zodoende aan de vraag van onze opdrachtgevers te blijven voldoen.

 

TAKEN

Jij herkent je in het volgende profiel:

  • Je schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheden in het Nederlands zijn uitstekend.
  • Je bent communicatief vaardig én kunt goed luisteren;
  • Je kunt leiding houden in het gesprek en je durft te vragen;
  • Je bent flexibel en stressbestendig;
  • Je beschikt over goede computervaardigheden en bent in staat om voortdurend tussen de verschillende programma’s te schakelen;
  • Je bent minimaal 24 uur per week beschikbaar (maandag t/m vrijdag 8:00-18:15 waarbij de mogelijkheid er is dat deze openingstijden worden uitgebreid naar 21:15 uur en de weekenden);

 

WAT BIEDT PCS JOU:

Naar keuze € 9,64 bruto per uur excl. 8% vakantiegeld en 25 vakantiedagen of uitbetaling ineens € 11.86 (inclusief uitbetaling van deze zaken)
Prettige werksfeer met leuke collega’s
Dynamische omgeving waar geen een dag hetzelfde is
Persoonlijke ontwikkeling en mogelijkheid tot doorgroeien
Reiskostenvergoeding wanneer je woonachtig bent buiten Nijmegen (vanaf 11 km)
Volledige training om dit moeilijke werk te kunnen doen.
Doorlopende coaching en begeleiding op de werkvloer

 

NEEM CONTACT OP
Wij zijn op zoek naar klantcontact toppers die stevig in hun schoenen staan. Ga jij uitdagingen niet uit de weg en geeft het jou ene kick om mensen te helpen? Ben jij ervan overtuigd dat jouw enthousiaste en positieve  instelling de klant bij de beste oplossing brengt? Dan zijn wij op zoek naar jou!

 

Meld je aan bij werkenbijpcs.nl en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Waarom werken bij PCS

Sollicitatieprocedure en meer info

Wil je direct solliciteren? Klik dan op onderstaande sollicitatiebutton! Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Hoe eerder je reageert, hoe eerder je begint. De openingstijden zijn maandag t/m woensdag van 08.00 tot 18.00 uur, donderdag en vrijdag van 08.00 tot 21.00 uur, zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur. Je werktijden zijn flexibel in te delen. Een referentiecheck is een verplicht onderdeel van de sollicitatieprocedure.